onsdag, april 10, 2002

Lesbiskt par dömer sitt barn till livslångt handikapp

Av alla jubelidioter måste väl detta amerikanska lesbiska paret ta alla priser. Dessa två skaffar nu sitt andra barn genom spermadonation. Men de döva kvinnorna hade ett önskemål om att donatorn skulle vara döv för att barnet skulle födas utan hörsel. När en sådan donator inte fanns hittade de en på egen hand. En kille med dövhet i släkten sedan fem generationer.

När den lilla flickan föddes visade det sig att hon hade hörsel om än väldigt svag. Därför uppmanades föräldrarna att skaffa en hörapparat till flickan men mödrarna totalvägrade och menade att "vår baby kommer att få glädje av alla fördelar av att vara döv. Han kommer att uppleva världen på ett annat sätt, med bättre sinne för lukt, känsla och syn. Gauvin är inte handikappad, han har fått en gåva"

Jag fattar inte hur man kan vara så otroligt egoistisk och i praktiken med vett och vilja sätta ett handikappat barn till världen. När det sedan visar sig att barnet hör ja då totalvägrar de den hjälp ett barn har rätt till. Snacka om olämpliga föräldrar. Kalla mig gärna stockkonservativ men jag är av den principiella uppfattningen att ett barn har rätt till trygghet och omvårdnad av två föräldrar, d v s en mamma och en pappa och inte en massa andra underliga konstellationer som är så på modet idag. När det gäller omvårdnaden har ju dessa två puckon totalbrustit vilket gör de till mycket olämpliga vårdnadshavare och jag kan bara hoppas att någon kommer att föra en process mot dessa jubelidioter.

PS. De två arbetar båda som mentala hälsorådgivare för döva i Washington. Ja ja ja, jag säger då det…

Läs mera om fallet här

Inga kommentarer: