måndag, juli 24, 2000

Mor och dotter dödar pappan

Mor med två döttrar är idag gripna misstänkta för mord på döttrarnas pappa. Den ena dottern tros att ha stuckit en kniv i halsen på pappan efter att en gemensam middag hade urartat.


Pappan som bodde ihop med en ny kvinna hade bjudit in sina döttrar samt den f d frun till en gemensam middag varpå denna av en okänd anledning urartade. De fåtaliga uppgifterna vittnar om att alla låg och tumlade runt i trädgården varpå någon stack en kniv i halsen på pappan. Den nya frun sprang iväg och larmade polisen.

Det är naturligtvis en mycket tragisk historia. Det finns också allt för lite fakta att ta på för att uttala sig i detta specifika fall, men med tanke på debatten om kvinnomisshandel kontra mansmisshandel är följande värt att omnämna.

Jag vill konstatera att kvinnor slår, dödar, likväl som män gör. Det finns inga skillnader emellan könen när det kommer till provokation och en därpå följande reaktion. Skillnaden ligger snarare i att män av olika anledningar inte anmäler kvinnorna för fysisk misshandel. Den psykiska misshandeln finns överhuvudtaget inte omnämnd i svensk doktrin eller lagtext, men den finns där och jag tror att den av naturliga skäl (fysisk kapacitet) tillämpas flitigare av kvinnor. Följderna blir att statistik (vem som nu tror på den) blir fullkomligt snedvriden.

Vad vill jag nu säga med detta?

Misshandel i alla former är förkastlig men det är människans natur att när en antagonist överträder gränserna så reagerar människan, oavsett om du är man eller kvinna. Tyvärr ligger våldet inom oss såpass djupt inrotat (som dessa djur med en större hjärnkapacitet än de övriga som vi är) att vi tar till det när våra instinkter blir berörda. Vare sig vi är män eller kvinnor händer detta. Skillnaden ligger snarare i att kvinnorna nu har lyckats att skuldbelägga männen eftersom de av intellektuella skäl menar att män inte bör slå kvinnor då dessa inte kan försvara sig lika väl som män kan göra när kvinnor är den parten som brukar våld. Men i grund och botten är det väl frågan om exakt samma sak, nämligen, provokation med en därpå följande reaktion.

KOMMENTARER

http://www.fagelfenix.net/Forum/Board/messageboard.php3?show_message=985&parent=976

Skrivet av Kjelle , 2000-07-25 17:14* IP-Adressen är lagrad. Se FAQ för mer info.

Din attityd hör inte hemma på den här sidan, personligen tycker jag att du kan flytta till nåt land där du har meningsfränder.... Afganistan verkar bra.... Där är kvinnan så förtryckt att du skulle kunna trivas......... Bespara oss dina angrepp på det motsatta, du börjar låta illa...... Om du nu tror på dina egna anklagelser, gör då en polisanmälan, så kan du & dom du anklagar mötas i tingsrätten....... Men glöm inte att "falsk tillvitelse" är ett brott, så........

000726

På tal om idioti - Wojjan har återigen hittat till Kommentera boken. Det var iofs väntat med tanke på det som hände i Norge. Han och några till måste ha fått en kollektiv orgasm. Ja, ursäkta uttrycket men jag kan inte annat. Vad bevisar en enstaka händelse? ... om man samtidigt hänger ut mig på nätet på sin egen hemsida. En sida med två bilder snodda från min sajt samt de sedvanliga lögnerna om dataintrång, virusspridning, mordhot och trakasserier av föreningen FRIS flickvänner m.m.m.m.....rappakalja!... J

Inga kommentarer: