söndag, augusti 22, 1999

Polisen har gett upp

Varför utreder inte polisen s k småbrott. Undersökning efter undersökning visar att det är en liten klick människor, allt som oftast narkomaner, som i sin jakt på pengar till droger gör inbrott och stjäl bilar. Man har på försök gjort tekniska undersökningar d v s tagit fingeravtryck vid inbrott och andra småbrott varvid statistiken över dessa sjönk otroligt mycket.

Det är onekligen så att det fattas några pusselbitar när det gäller polisen arbete. Min bil försvann t ex, stals för några dagar sedan. Den återfanns sönderkörd. Polisen gjorde inget annat än konstaterade att den återfanns. Nu skall den snart få sin dom och förmodligen blir det billigare för försäkringsbolaget att skrota den än att laga. Man kommer alltså att skrota en mycket bra bil som p g a sin ålder inte är värd några pengar. Detta händer mig nu andra gången inom loppet av ett år.

Det måste för samhället rimligtvis bli billigare att stoppa den typen av brottslighet än att medvetet låta den fortgå och låta försäkringsbolagen reglera skadorna.

Jag blir så förbannad på att man från polisens sida fullständigt har gett upp och låter sådant passera utan åtgärd.

Inga kommentarer: