Jag gillar att göra eget vin, oftast från olika vinsatser men nu mest från egen frukt i trädgården. Näst på tur blir det mycket från druvor, tidigare i år från persikor, äpplen. Men det allra godaste som jag någonsin bryggt var gjort på vinbär, hallon, smultron och en skvätt saft.
Just detta med saften slog mig idag. Tänk om man skulle göra vin enbart på saft? Jag tror faktiskt att det skulle bli riktigt bra. Så idag skall jag införskaffa 3 stora flaskor blandsaft med riktigt socker, lite extra socker samt vinjäst. Det blir ett intressant experiment!

Men detta med saftvin blir nog väldigt bra tror jag. Bara man köper bra kvalitet och inga sötningsmedel utan riktigt socker. Svarta vinbär, hallon, smultron, är inte det vanlig blandsaft?
6 kommentarer:
Skiter inte du i vilket, bara det innehåller alkoholhalt?
varför är du så aggressiv A? stängt på bolaget idag lr
?
Jag borde ha sparat Rambutanvinet till den som skrev första kommentaren! Dumt av mig, min mamma har alltid lärt mig att inget skall förslösas. Jag inser att hon hade rätt
mammor brukar vara kloka...
Vilken tur Du har att få en sådan duktig fru som gör vin åt Dig. Hon är verkligen värd en ny soffa...
För att överraska ytterligare ! Skicka med 3 tusen spänn så att hon kan shoppa loss lite grann och bara få slösa lite i lugn och ro på stan...
Skål på Dig Din gamle tjurgubbe.
Läste ett mycket bra meddelande idag efter att ha sökt på internet efter vinprovnings siter:
http://www.fagelfenix.org/Forum/wwwforum/display.asp?threadId=3435&page=messagethread&displayval=0
Nja,,, "FUCK FOR LIFE" har väl inget med vin at göra?
Mvh
LenaP
Skicka en kommentar