måndag, januari 15, 2007

Äktenskapets sanna väsen

Kollar på Jerry Springer show. Närmare presentation är överflödig

Konstaterar bara att jag aldrig själv varit i ett förhållande fritt från vänsterprassel och lögner. Är människan skapt för monogami? Är hela idén om äktenskapet en utopi?


När jag gick juristlinjen fick vi lära oss följande: ”Äktenskapet är ett ekonomiskt anspråk på motparten som realiseras vid äktenskapets upplösande”.

10 kommentarer:

pseven1982 sa...

I have seen your blog and I found a lot of interesting Content... So good image and some good art... I invite you to see mine at here

Anonym sa...

Så krasst men ack så sant synsätt på verkligheten, tyvärr

Netta sa...

Själv har jag aldrig varit otrogen och kommer nog aldrig vara det heller...Jag använder hjärnan i mina förhållanden, tyvärr har inte mina x alltid gjort det (dom har väl låtit andra delar av kroppen styra :0))
Jag tror inte på äktenskapet för mej är det människans största livslögn men jag tror på monogami.

Båten Wojtek.Hahaha!!! Ja det verkar ju storma en hel del i dina förhållanden så varför inte!

Hoppas allt är bra med Wojjen!!

Tjing Netta!

kolumnen sa...

Som kille och när det gäller äktenskapet är väl det mest pragmatiska att anlägga ett muslimskt synsätt, nämligen att gifta sig med så många kvinnor man kan försörja och tycka lika mycket om, ty så sade den store profeten Mohammed. Gud är störst!

Jag hävdar precis det som du påpekar, nämligen att ingen hanne kan motstå en brunstig hona. Lillhjärnan och den starkaste driften av dem alla tar över.

Genom åren har jag undantagslöst även noterat att förhållandet är detsamma när det gäller ”det svagare könet” som inte heller kan motstå frestelsen. Undantagen som bekräftar regeln är få och jag har aldrig sagt att människor använder hjärnan. Hade så skett hade inte beskedliga jag vid tillfällen förvandlats till ”orkanen Wojtek” och stormat rejält. Jag hade bara ”gått vidare” men något håller mig kvar vid dessa destruktiva polygama förhållanden. Gissa vad det kan vara?

Kram på dig Nettan, önskar dig allt gott

Anonym sa...

Oj vad vi har olika erfarenhet. Jag har aldrig varit i ett förhållande med vänsterprassel och lögner. Jag inleder aldrig ett förhållande där inte äkta kärlek finns - känner båda kärlek finns inget behov av strul. Hoppas att du kan landa där någon gång.

Jag har så svårt att förstå dig men lyssnar och begrundar.

Stina

kolumnen sa...

Du är lyckligt lottad. Inte som alla vi andra. Eller så är du ordentligt blåst, som vi alla andra

Anonym sa...

Ha ha...ja i så fall så är jag riktigt riktigt riktigt blåst...

men så lär inte vara fallet!

Jag har mina föräldrar som förebild...dom har bara älskat varandra...och gör så fortfarande. Min mor kan helt klart kan klassas som "tant" enligt dig men min far älskar henne över allt annat. Det finns ett liv efter hängbrösten oxå...he he

kolumnen sa...

Jo det finns ett liv efter hängmagen också.... gymmet

Anonym sa...

He he...jo...operation kanske...men det låter lite AJ...

kolumnen sa...

;-)